Calvados a obsedání v Zaječicích

20.11.2014 15:29

 

Dne 18.11.2014 to byl měsíc, co spolupracuji s mladým valachem jménem Calvados. Aklimatizace v novém prostředí i začátky naší spolupráce jdou "jako po másle". Pokud takto budeme pokračovat, za chvilku bude z Calvadose kůň jezdecký.

Dne 13.12.2014 nastal pro Calvadose den D a hodina H - po 1. ve svém koňském životě okusil váhu jezdce. Byl moc šikovný :-)

11.1.2015 - Přesto, že nám počasí moc nepřeje, Calvados pilně pracuje a dělá velké pokroky. V nejbližších dnech ho čeká první vyjížďka do přírody, tak nám držte palce :-)

22.2.2015 - Od ledna Calvádos získal spoustu nových zkušeností - samostatná práce, osvojení si pobídek, delší vyjížďky, pozice vedoucího koně v terénu atd. Vše zvládal na jedničku a tak není divu, že začíná mít čas i na 1. "rošťárny" :D Vše je v rámci slušnosti, jen je prý třeba vyzkoušet, zda a kde jsou hranice :-) Máme tedy veselo a hravo. ;-) 

V sobotu 28. února, Calvadose po 1. osedlala jeho majitelka Lucie. Nejprve si spolu zajezdili na jízdárně a pak jsme vyrazili ven. Trofám si říct, že všichni zúčastněni měli radost!! :-) Calvádos z vycházky se super paničkou, majitelka, že byl brouček tak šikovný a já z celé situace, že se nám opět povedlo vytvořit spokojené souznění bytostí - jezdec-kůň!! :-)

Z novinek se stává Calvádosův "deníček" a tak pokračujeme v krasojízdě. Počasí je bláznivé a tak nejen lidem, ale i koním dost pomotalo hlavičku. Calvados je však pan kůň, a ačkoli je občas (jak říká Lucie) schopen leknout se vlastního ocasu, veškeré pokračování v práci zvládá na 1. Ve větru a dešti, chodí na vyjížďky, pomalu, ale jistě se nechává přesvědčit i o myšlence, že i když je v kalužích na místo vody "kyselina" a kameny jsou "aktuálně nehybní trolové", jezdec ho vždy zachrání a když mu bude naslouchat a "trolů" si nevšímat vše dobře dopadne :-) Věřím, že časem se dopracujeme i k veliké odvaze si těchto objektů a životních nástrah nejen nevšímat, ale dokonce je pokořit, a na to se moc těším! ;-)

Dne 11. 4. jsme uspěšně dokončili společné snažení a k potěšení Lucie i nás jsme ukončili "obsedání". Z Calvadose je už jezdecký kůň a věřím, že se se svou majitelkou bude nadále jen zlešovat. :-) Přeji jim mnoho krásných zážitků, které je dozajista čekají :-)

TOPlist